Microsoft Azure gelanceerd in 2010 en is een van de snelst groeiende cloudplatforms op de markt. Het is compatibel met een breed scala aan toepassingen op populaire besturingssystemen en biedt grote flexibiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Het is ontworpen om perfect samen te werken met Microsoft Dynamics 365 Business Central. Hieronder leggen we uit wat Microsoft Azure is en wat de voordelen zijn van het hosten van uw Dynamics 365 ERP en CRM op dit krachtige cloud platform.

  • Wat is Microsoft Azure? 

Azure is het openbare cloud computing platform van Microsoft en een online portal waarmee gebruikers toegang hebben tot cloudservices en bronnen die door Microsoft worden geleverd en deze beheren. Het bevat alles wat een bedrijf nodig heeft om computeractiviteiten naadloos online uit te voeren. Van servers en gegevensopslag tot netwerken en analyses, gebruikers kunnen kiezen tot welke services ze toegang willen. Azure werkt volgens een op abonnementen gebaseerd pay-as-you-go-model met services die veilig toegankelijk zijn via internet. Zodra u zich abonneert op Azure, heeft u toegang tot de Azure Portal en alle Azure-services. Daarnaast bieden verschillende externe leveranciers software rechtstreeks via Azure aan.

  • Azure CRM met Dynamics 365 

Azure is niet alleen een cloud platform. Het is een krachtige tool die ervoor zorgt dat u het meeste uit uw CRM- en ERP-oplossingen haalt. Compatibel met open source-technologieën, hebben gebruikers de flexibiliteit om hun favoriete tools en technologieën te gebruiken. Het is met name ideaal voor het bouwen, implementeren en beheren van Microsoft Dynamics 365-apps. Dat komt omdat Dynamics 365 is gebouwd voor en op Azure. Samen kunnen deze producten de bedrijfsgroei helpen stimuleren door ERP, business intelligence, infrastructuur, computing en databaseservices samen te brengen. Dit flexibele platform is ideaal voor organisaties van elke omvang. Met ondersteuning voor hybride oplossingen die on-premise en cloud implementatie combineren, kunnen klanten Dynamics 365 gefaseerd overnemen en voorkomen dat er te veel wijzigingen tegelijk worden aangebracht. Een klant kan er bijvoorbeeld voor kiezen om hun Dynamics 365-oplossing in te stellen met een on-site database, terwijl de rest van hun CRM en ERP in de cloud draait.

  • Tools die voor elkaar zijn gebouwd 

Zowel Dynamics 365 als Azure maken deel uit van het Microsoft-ecosysteem dat op zichzelf al enorme voordelen biedt. Dynamics 365 gehost op Microsoft Azure zorgt voor naadloze integratie zonder de noodzaak om aangepaste koppelingen tussen verschillende applicaties te maken. Out-of-The-box zullen uw applicaties probleemloos werken. Dit verlaagt niet alleen de implementatiekosten, maar vergroot ook uw kans op een succesvolle uitrol. Daarnaast zorgen Azure en Dynamics 365 voor continue, ononderbroken systeemtoegang en een gemakkelijke en veilige verbinding met webbrowsers – op smartphones, tablets of computers. Deze producten profiteren ook van de wereldwijde datacenters van Microsoft om uw gegevens te beschermen, met een beschikbaarheidsniveau van 99,9%.

  • Eenvoudige toegangscontrole 

Dynamics 365 en Azure gebruiken Microsoft Dataverse om gegevens veilig op te slaan, zodat bedrijfstoepassingen en processen kunnen communiceren met een enkele set gegevens en bedrijfslogica. Met al uw informatie veilig opgeslagen in de cloud, helpt Azure u vervolgens de toegankelijkheid ervan te beheren. De toegangscontrolefunctie van Azure zorgt voor bescherming van gegevens, rapporten en algemene activiteiten op de ERP en CRM. Met deze functie kunt u de toegang tot bepaalde elementen van de cloud beperken. Door de Azure Active Directory in Dynamics 365 te gebruiken, kunt u rollen toewijzen en ervoor zorgen dat gebruikers alleen toegang hebben tot dingen die ze mogen zien.

  • Veilige versleutelingsopties 

Microsoft Azure is de meest vertrouwde cloud, bekend om zijn versleutelingsopties en nalevingsdekking. En, in tegenstelling tot andere cloud platforms, kunnen klanten eenvoudig de toegang tot Dynamics 365-gegevens beheren, opslaan, back-uppen en beheren. Volledig compatibel met IOS 27018, zorgt het ervoor dat uw gegevens worden beschermd en zijn ze ook overal toegankelijk. Bovendien biedt het branche specifieke coderingsstandaarden, FedRAMP High Authorization (18 Azure-services), evenals 70+ nalevingsdekkingen, waaronder General Data Protection Regulation (GDPR).

  • Servicemodellen die aan uw eisen voldoen 

Azure is ontworpen om te voldoen aan de vereisten van alle bedrijfsgroottes en budgetten. Met dit flexibele platform kun je precies bepalen hoe je producten en diensten wilt bouwen, schalen en ontwikkelen. Het biedt drie verschillende servicemodellen: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). In elk van deze modellen zijn de cloud leverancier en de klant verantwoordelijk voor het beheer van verschillende onderdelen van het systeem.

  1. Infrastructure as a Service: het IaaS-model van Azure bevat alle essentiële fysieke datacenters, computer-, netwerk- en opslagbronnen. Met deze service wordt uw infrastructuur verplaatst van uw servers naar de Microsoft-backend. Uw team is verantwoordelijk voor het beheer van het besturingssysteem, terwijl Microsoft verantwoordelijk is voor het beheer van het netwerk en het virtuele deel van uw systeem.
  2. Platform as a Service: In dit PaaS-model biedt Azure een complete ontwikkel- en implementatieomgeving in de cloud. Het omvat ontwikkelingstools, business intelligence (BI)-services, databasebeheersystemen en nog veel meer. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om producten en diensten te bouwen, op te schalen en te ontwikkelen. Met deze service is het niet nodig om programmeersoftware of beveiligingsprotocollen intern op te slaan. Microsoft beheert de talrijke services terwijl uw team verantwoordelijk is voor het beheer van de gegevens en applicaties.
  3. Software as a Service: met deze aanpak biedt Microsoft alles wat nodig is voor het bouwen, implementeren en schalen van applicaties. Gebruikers hebben toegang tot gegevens vanaf elk apparaat en kunnen tegelijkertijd verbinding maken met en gebruikmaken van cloud gebaseerde apps via internet, zoals e-mail, agenda’s en kantoorhulpmiddelen (bijv. Microsoft Office 365). Met deze dienst beheert Microsoft de hard- en software en zorgt voor de beschikbaarheid en beveiliging van de applicatie en data. Hierdoor kunnen gebruikers snel aan de slag met nieuws-apps tegen minimale kosten.

Azure is ook beschikbaar in een traditionele On-Premises. In dit model is uw team verantwoordelijk voor het onderhouden en bedienen van het volledige systeem zonder cloud mogelijkheden.

  • Bent u klaar voor Azure CRM? 

Gecombineerd met Dynamics 365 helpt Microsoft Azure organisaties om concurrerender te zijn door hen in staat te stellen volledig te profiteren van hun CRM en ERP. Dit kostenefficiënte platform biedt ook enorme kostenbesparingen bij de overstap naar de cloud. Met het PaaS-model elimineert u bijvoorbeeld de noodzaak voor het onderhouden en vernieuwen van servers en hardware. En er zijn geen dure elektriciteitsrekeningen en er is geen speciaal IT-personeel nodig om lokale servers te onderhouden. Bovendien, omdat Azure op abonnementen is gebaseerd, zijn er geen verrassingen: u kunt de kosten nauwkeurig voorspellen. En het is gemakkelijk om uw systeem uit te breiden als uw behoeften of werklast veranderen.

Als u overweegt om uw ERP- of CRM-oplossing naar de cloud te verplaatsen, dan is Microsoft Azure de juiste keuze.

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?  Neem dan gerust contact met ons op voor meer details over Microsoft Dynamics365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.