• emblem

    WMS en ERP Software

De voordelen van WMS Software wat volledig is geïntegreerd met Microsoft Dynamics Business Central

WMS is de afkorting voor een “Warehouse Management System”, het is speciale beheersoftware die is ontworpen om de voorraad en supply chain van bedrijven te beheren en te optimaliseren en te stroomlijnen. Kortom, WMS neemt een actieve rol in de dagelijkse planning en organiseren van taken in het magazijn, toewijzing van de man kracht en het beheren van voorraden, om uiteindelijk de prestaties van verschillende magazijn functionaliteiten te verbeteren.  WMS-software kan worden geïmplementeerd als een zelfstandige oplossing, maar om echt te profiteren van alle mogelijkheden moet een WMS-module naadloos worden geïntegreerd in een ERP-systeem en in de meeste bedrijfsscenario’s. Laten we eens kijken naar wat WMS eigenlijk doet en wat het “beter doet” als het wordt aangedreven door een modern ERP-systeem zoals Microsoft Dynamics Business Central.

emblem

WMS in een oogopslag

WMS is de software die u en uw medewerkers helpt bij het bijhouden van alle logistieke activiteiten in uw magazijn. Dit omvat voorraadbeheer, voorraad locatie, verzending, magazijn capaciteitsbeheer en archivering en de rapportage. Maar dat is niet alles. Op basis van de Real-time systeem gegevens stuurt en optimaliseert WMS ook het wegzetten van de voorraden. Dezelfde systeem gegevens worden ook gebruikt om rapporten te genereren die de ideale locatie aangeven voor elk artikel in uw magazijn, op basis van de prognoses, inkooptrends, klantvraag en zelfs de seizoensgebonden vraag naar specifieke artikelen.

WMS-systemen bevatten ook geavanceerde functionaliteit die helpt bij het orderbeheer, waaronder het beheren van nabestellingen en het plannen van orders voor verzending en levering. Bovendien kent uw WMS in wezen elk voorraadartikel dat is ontvangen, gepikt, verpakt en verzonden, plus opberg- en aanvul gegevens en tracking en traceerbaarheid. Dit wordt gedaan met behulp van barcodescanners, RFID-codes en mobiele apparaten en tablets, om de beweging en opslag van producten nauwkeurig te volgen naar tussentijdse opslaglocaties (magazijnen) of de levering aan uw eindklant.

ERP in een oogopslag

Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) integreert, automatiseert en optimaliseert naadloos de operationele processen en een groot aantal andere bedrijfsfuncties in de hele organisatie, allemaal op één platform, aangedreven door een enkele database. Misschien is de beste manier om ERP te begrijpen, om het te zien als een systeem dat in wezen uw kern organisatie verbindt, waardoor uw werknemers, processen en alle belanghebbenden in uw supply chain, kunnen communiceren via alle kanalen waardoor een naadloze stroom van realtime informatie ontstaat om uw bedrijf te optimaliseren.

Een ERP bedient organisaties van elke omvang, van startups tot ondernemingen, door alle afdelingen en zelfs de wereldwijde dochterondernemingen van een bedrijf op één lijn te brengen om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren, de kern doelstellingen van het bedrijf te realiseren en de groei te waarborgen. De basisfunctionaliteit van een ERP omvat planning en prognoses, verkoop en marketing, financiën en boekhouding, voorraadinkoop, human resources, Customer Relationship Management (CRM), magazijn en uitvoering en meer.

Wanneer WMS wordt geïntegreerd met een ERP?

Voor de meeste organisaties is het beheren en controleren van logistiek een complexe en zware taak. Het vereist het beheersen en synchroniseren van de beweging van tientallen, zo niet honderden of zelfs duizenden bewegende onderdelen langs een productielijn, naar het magazijn en naar de deur van de klant, op tijd en binnen het budget. Hoewel een op zichzelf staand WMS een groot deel van deze behoeften kan faciliteren, zijn er altijd extra front en backoffice processen die helpen dat alles in uw onderneming soepel verloopt.

Een WMS-module, geïntegreerd in een ERP-systeem, is in wezen het beste van twee werelden de uitgebreide magazijn beheertools, ondersteund door een robuust ERP systeem het verbindt en automatiseert bedrijfsprocessen binnen uw organisatie. Of er nu één vestiging is of tientallen in verschillende landen. Het ERP systeem zorgt dat alle betrokkenen toegang hebben tot dezelfde informatie over bijvoorbeeld voorraadniveaus, levertijden, bestellingen, financiën en personeel. Dit is mogelijk doordat alle informatie in een centrale database terecht komt.

De integratie van WMS met ERP is hard op weg een “must have” te worden voor organisaties die hun activiteiten willen opschalen en hun bedrijf willen laten groeien. Veel verder dan de mogelijkheid om op te schalen, helpt een WMS-ERP-integratie bedrijven de behoefte aan foutgevoelige handmatige gegevensinvoer en meerdere gegevensinvoer te verminderen, waardoor kostbare menselijke fouten worden verminderd.

Logistieke bedrijven besparen op hun beurt over de hele linie waardevolle operationele tijd, middelen en kosten. Wanneer het wordt aangestuurd door een ERP pakket kunnen organisaties de volledige voordelen van WMS-functionaliteit gebruiken waarbij een ERP-systeem alle operationele bedrijfsprocessen vooruit stuwt en u en uw organisatie consequent helpt om verschuivingen in de markt en de toename van de vraag van klanten te beheren, met gemak, snelheid en flexibiliteit.

emblem

Meer informatie?

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?  Neem dan gerust contact met ons op voor meer details over Microsoft Dynamics365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.