• emblem

  Microsoft Dynamics365 Business Central vs. Dynamics 365

Microsoft Dynamics365 Business Central versus Dynamics 365 wat zijn de verschillen

Als u op zoek bent naar meer informatie over Business Central versus Microsoft Dynamics 365, dan bent u op de juiste plaats. Xiptra zal de verwarring voor eens en voor altijd wegnemen. Laten we eerst proberen in detail te begrijpen wat Microsoft Dynamics 365 is. We weten zeker dat je aan het einde ervan een definitief antwoord krijgt op de puzzel Microsoft Dynamics 365 versus Business Central.

emblem

Wat is Microsoft Dynamics 365?

Microsoft beschrijft Dynamics 365 als het enige portfolio van intelligente bedrijfstoepassingen dat u nodig hebt om operationele uitmuntendheid te leveren en boeiendere klantervaringen te creëren. De zin om je hier op te concentreren is Portfolio of Intelligent Business Applications. Hoe vanzelfsprekend het ook klinkt, Microsoft Dynamics 365 is een gecombineerde term voor bepaalde zakelijke toepassingen van Microsoft. De volgende vraag moet zijn wat zijn deze toepassingen?

emblem

Wat is het verband tussen Business Central en Dynamics 365?

ERP-toepassingen:

 • Dynamics 365 Finance
 • Dynamics 365 Supply Chain Management
 • Dynamics 365-projectbewerkingen
 • Dynamics 365-commerce
 • Dynamics 365 Business Central

CRM-toepassingen

 • Dynamics 365-verkoop
 • Dynamics 365-marketing
 • Dynamics 365-klantenservice
 • Dynamics 365 Field Service

Dynamics 365 is voornamelijk een productlijn van intelligente Enterprise Resource Planning (ERP) en Customer Relationship Management (CRM) oplossingen, en de inbegrepen apps zijn: Het bovenstaande is geen uitputtende lijst van alle apps die onder het Microsoft Dynamics 365-ecosysteem vallen. Er zijn meer toepassingen, maar dit zijn de meest gebruikte. Om het eenvoudig en begrijpelijk te houden, hebben we sommige van de andere toepassingen niet opgenomen. Hoe dan ook, heeft het geholpen met Dynamics 365 versus Dynamics Business Central verwarring?

We hopen van wel, want het is simpel. Dynamics365 Business Central maakt deel uit van de Microsoft Dynamics 365-productlijn. Hoewel Dynamics 365 Business Central een van de ERP-oplossingen is,  is Microsoft Dynamics 365 een bredere term die verschillende toepassingen omvat. Er is dus geen vergelijking te bieden over Dynamics 365 business Central versus Dynamics 365 Microsoft Dynamics 365-toepassingen. Het is de moeite waard om de populairste apps onder Microsoft Dynamics 365 in meer detail te leren kennen, inclusief Business Central.

 •  Microsoft Dynamics 365 Finance is een Cloud gebaseerd ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) dat bij uitstek geschikt is voor grote organisaties met wereldwijde activiteiten. Het helpt om proactief financiële activiteiten te beheren en bedrijfsgroei te stimuleren.
 •  Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management is een supply chain-oplossing op bedrijfsniveau voor grote bedrijven om hun productie- en supply chain-processen te beheren.
 •  Microsoft Dynamics 365 Project Operations verenigt functies in verkoop, resourcing, projectmanagement en financiële teams om meer deals te winnen, de projectoplevering te versnellen en de winstgevendheid te maximaliseren.
 •  Microsoft Dynamics 365 Commerce faciliteert gepersonaliseerde klantbetrokkenheid, optimaliseert activiteiten om kosten te verlagen en verhoogt de efficiëntie van de supply chain, wat uiteindelijk betere bedrijfsresultaten oplevert
 •  Microsoft Dynamics 365 Business Central is een alles in één ERP oplossing die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is. Het omvat al uw bedrijfsprocessen, van financiën tot inkoop, magazijnbeheer tot algemene en geavanceerde rapportage.
 •  Microsoft Dynamics 365 Sales is een sales-force management & automation tool. Het helpt verkopers om sterke relaties met hun klanten op te bouwen, acties te ondernemen op basis van inzichten en sneller deals te sluiten.
 •  Microsoft Dynamics 365 Marketing verbetert klantervaringen, maakt gepersonaliseerde trajecten op alle contactpunten mogelijk om relaties te versterken en loyaliteit te verdienen.
 •  Microsoft Dynamics 365 Customer Service stroomlijnt case en kennisbeheer, maakt gepersonaliseerde klantenservice mogelijk en inzicht in de prestaties van de klantenservice.
 •  Microsoft Dynamics 365 Field Service helpt bedrijven die on site werkzaamheden uitvoeren bij een klant thuis of op locatie. Dit kan installatie, onderhoud of reageren op break/fix-problemen omvatten.

Een diepgaande blik op Dynamics 365 Business Central

Hoewel we Business Central hierboven kort hebben genoemd, laten we wat meer terrein beslaan op deze populaire ERP-oplossing van Microsoft. Dynamics 365 Business Central is een alles-in-één oplossing voor bedrijfsbeheer voor kleine en middelgrote bedrijven, met maximaal 500 medewerkers. Er zijn enkele andere ERP-oplossingen onder Dynamics 365-paraplu, maar die zijn relevanter voor grotere bedrijven met activiteiten of aanwezigheid in meerdere landen. Voor het MKB is Business Central de beste oplossing. Met Dynamics 365 Business Central kunnen gebruikers upgraden van hun boekhoudsoftware op instapniveau of hun verouderde ERP-systeem naar één enkel platform dat verschillende aspecten van het bedrijf verbindt, waaronder verkoop, financiën, marketing, productie, voorraadbeheer, enzovoort.

 

Kernfunctionaliteiten van Dynamics 365 Business Central

De oplossing is uiterst flexibel en aanpasbaar om de zakelijke behoeften van iedereen te ondersteunen. Kernfunctionaliteiten van Dynamics 365 Business Central omvatten Financiën, Verkoop, Inkoop, Voorraadbeheer, Magazijnbeheer, Projectbeheer en Productie. Het gebruik van Dynamics 365 Business Central biedt verschillende voordelen. Het is een Cloud gebaseerde oplossing, wat betekent dat het overal, op elk moment en op meerdere apparaten kan worden gebruikt. Samen met deze flexibiliteit brengt het de veiligheid helemaal niet in gevaar. Het is een uniforme oplossing voor alle operationele vereisten, dus het bespaart u het gedoe van het onderhouden van meerdere systemen binnen een organisatie voor verschillende doeleinden.

Het heeft een naadloze integratie met andere Microsoft-producten zoals Office 365 (Word, Excel, Outlook, Teams, enz.) die de efficiëntie en het gebruiksgemak bevordert. Gebruiksvriendelijk met één druk op de knop werken vanuit Excel. Direct vanuit uw persoonlijke Outlook e-mailbox verkoopoffertes en -orders versturen zonder Business Central te openen. Het is sneller te implementeren en gemakkelijker te gebruiken om eindgebruikers te helpen sneller tot productief gebruik te komen. Business Central kan met apps naar behoefte functionaliteit worden toegevoegd. Heel flexibel en schaalbaar dus. Een nieuwe moderne manier van denken en werken. Als klap op de vuurpijl brengt Microsoft tweejaarlijkse updates uit die automatisch worden uitgevoerd en u altijd op de beveiligde, nieuwste versie van het product houden. De voordelen zijn legio.

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?  Neem dan gerust contact met ons op voor meer details over Microsoft Dynamics365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.