• emblem

  De nieuwste trends in software ontwikkeling

Onze lijst van de laatste trends

Als het gaat om softwareontwikkeling, moeten technologie en bedrijfsleiders de vinger aan de pols houden om de nieuwste trends beter te begrijpen en hoe deze hun organisatie kunnen transformeren. Wij van Xiptra blijven U op de hoogte houden van wat er gaande is in onze branche en hebben een lijst samengesteld met de nieuwste trends in softwareontwikkeling.

emblem

De laatste trends

Meer cloud gebaseerde ERP-implementaties

Erp maakt al jaren langzaam de overstap van on-premise systemen naar de cloud. Terwijl vergelijkbare systemen, waaronder CRM en SCM systemen, al geruime tijd in de cloud staan, verhuist ERP langzamer naar de cloud. Nu is die beweging in een stroomversnelling gekomen. Leveranciers investeren meer dan ooit in cloud technologie, terwijl deze systemen steeds toegankelijker worden voor kleinere bedrijven. De cloud gebaseerde ERP Systemen van vandaag zijn zeer geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven. Deze bedrijven kunnen kiezen tussen het implementeren van een systeem dat zich volledig in de cloud bevindt of het implementeren van een hybride model dat nog steeds een zekere mate van interne IT-controle biedt. Cloud modellen bieden veel voordelen, waaronder de mogelijkheid voor kleinere bedrijven om hun IT-investeringen per maand te betalen. Met gebruiksvriendelijke apps en Microsoft Dynamics365 Business Central als platform is het voor deze bedrijven haalbaarder om zeer geavanceerde technologieën te gebruiken.

Meer focus op mobielvriendelijke, realtime toegang

Mobiele ERP en cloud gebaseerde ERP gaan hand in hand. Wanneer bedrijven hun ERP-functies naar de cloud migreren, krijgen ze de mogelijkheid om op elk gewenst moment vanaf mobiele apparaten gebruik te maken van de ERP software. Dit in tegenstelling tot het bewaren van de informatie op interne computers waar u op kantoor moet zijn om er toegang toe te krijgen. Real-time zichtbaarheid is een belangrijk verkoopargument voor ERP leveranciers. Bedrijven kunnen intelligente dashboards gebruiken om rapporten en prognoses te maken en beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen. Bedrijven hebben echter de juiste apparaten en middelen nodig om toegang te krijgen tot deze gegevens. Als zodanig kijken ze naar de mobiele tools van leveranciers, zodat ze het vastleggen van gegevens rechtstreeks vanaf de bron kunnen stroomlijnen.

Meer druk om het Internet of Things in te zetten

Kortom, het Internet of Things (IoT) verwijst naar de manier waarop ongelijksoortige apparaten met elkaar verbinden. Wanneer bedrijven investeren in machines die met elkaar praten, kunnen ze een reeks voordelen behalen. Deze omvatten: Verbeterd asset management:

 1. Nauwkeurigere prognoses
 2. Verbeterde communicatie tussen afdelingen
 3. Meer geavanceerde, real-time business intelligence

Steeds meer klanten verwachten dat bedrijven toegang hebben tot IoT. Vervolgens willen ze dat bedrijven die inzichten gebruiken om een meer op maat gemaakte en gepersonaliseerde klantervaring te bieden. Terwijl bedrijven ERP-systemen evalueren, kijken ze naar IoT omwille van de klantervaring, maar ook omdat ze verbinding willen maken met andere systemen, inclusief systemen die ze in de toekomst kunnen implementeren.

Groeiende populariteit van branche specifieke oplossingen

Veel spraakmakende leveranciers bieden branche specifieke oplossingen die kern- en geavanceerde mogelijkheden bieden om elk type organisatie te ondersteunen. In feite is eenvoudige, out-of-the-box ERP-functionaliteit alles wat sommige bedrijven nodig hebben. Veel bedrijven hebben echter op zijn minst een zekere mate van specialisatie nodig voor het platform om hun unieke workflows te ondersteunen. Overmatig maatwerk kan kostbaar en tijdrovend zijn, dus veel leveranciers bieden branche specifieke producten voor klanten met meer unieke behoeften. De ERP-systeemfunctionaliteit die een overheidsaannemer nodig heeft, kan bijvoorbeeld verschillen van die van een bureau in de particuliere sector. Andere velden die doorgaans ERP-aanpassing of -configuratie vereisen, zijn onder meer:

 1. Productie
 2. Distributie
 3. e-commerce
 4. Zonder winstoogmerk

Vaak hebben deze gespecialiseerde oplossingen een hogere prijs dan hun generieke tegenhangers. Ze kunnen echter grote kostenbesparingen opleveren, omdat u de oplossing niet hoeft aan te passen om deze te laten werken voor specifieke gebruiks scenario’s in de branche.

Meer opties voor geavanceerde ERP-intelligentie

In de loop van de tijd zijn ERP-systemen geavanceerder geworden. Nu kunt u platforms vinden die technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) bevatten. Deze technologieën kunnen ook een reeks slimme functies vergemakkelijken, zoals:

 1. Zero-Touch automatisering
 2. Intelligente adviseurs
 3. Interactieve assistenten

Leidinggevenden kunnen deze tools gebruiken om slimmere beslissingen te nemen en procesverbeteringen door te voeren. Ze kunnen ze ook gebruiken om rode vlaggen te identificeren en problemen te verminderen voordat ze in grotere problemen terechtkomen. Andere voordelen van geavanceerde ERP-intelligentie zijn:

 1. Geoptimaliseerde workflows
 2. Kortere doorlooptijden
 3. Minder handmatige fouten
 4. Minder handmatige taken

Een andere kijk op ERP in een post-pandemische wereld

Het is onmogelijk om over de toekomst van ERP-software te praten zonder te bedenken dat deze systemen in een post-pandemische wereld zullen werken. Product- en arbeidstekorten beïnvloeden markten over de hele wereld, met name de productiewereld. Door deze tekorten hebben bedrijven moeite om voldoende voorraad op voorraad te houden. Dit probleem is vooral lastig voor ondernemingen die werken met complexe toeleveringsketens. Als een verstoring optreedt op één contactpunt, kan dit de hele uitkomst beïnvloeden. In het kielzog van deze onzekerheid worden ERP-systemen, met name de productie van ERP-systemen, nog waardevoller. Bedrijven zijn specifiek op zoek naar platforms die het volgende kunnen bieden:

 1. Real-time supply chain zichtbaarheid
 2. Rapporten en prognoses over klantgedrag en trends
 3. Geavanceerde automatisering in kernsectoren (HR, inkoop, finance)

Bedrijven kunnen deze tools gebruiken om impulsieve zakelijke beslissingen te nemen als reactie op snelle veranderingen in de markt en de vraag van klanten.

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?  Neem dan gerust contact met ons op voor meer details over Microsoft Dynamics365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.