• emblem

    Azure Sentinel het cloud gebaseerd SIEM-platform.

emblem

Wat is Siem...?

SIEM (Security Information and Event Management) is een essentieel onderdeel van het beveiligingslandschap voor moderne organisaties. Het stelt hen in staat om beveiligingsgebeurtenissen en incidenten te monitoren, te analyseren en erop te reageren. Azure, het cloudplatform van Microsoft, biedt een krachtige oplossing voor SIEM met zijn Azure Sentinel-service. In dit artikel zullen we uitleggen wat SIEM is en hoe Azure Sentinel kan helpen bij het implementeren van een effectief SIEM-systeem.

SIEM is een benadering van beveiligingsbeheer die zich richt op het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen, zoals logbestanden, systeemgebeurtenissen en beveiligingsgebeurtenissen, en deze gegevens te analyseren om bedreigingen en incidenten te identificeren. Het doel van SIEM is om een holistisch beeld te krijgen van de beveiligingsstatus van een organisatie, zodat beveiligingsteams snel kunnen reageren op bedreigingen en incidenten.

 

emblem

Azure Sentinel het cloud gebaseerd SIEM-platform.

Azure Sentinel is een cloud gebaseerd SIEM-platform dat is gebouwd op het Azure-Cloud platform. Het biedt een schaalbare en flexibele oplossing voor het verzamelen, analyseren en reageren op beveiligingsgegevens van verschillende bronnen, zoals servers, netwerk apparaten, firewalls en applicaties. Azure Sentinel maakt gebruik van geavanceerde analyses en machine learning-algoritmen om bedreigingspatronen te identificeren en beveiligingsteams te waarschuwen voor verdachte activiteiten.

Een van de belangrijkste voordelen van Azure Sentinel is de mogelijkheid om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren. Het kan naadloos geïntegreerd worden met andere Microsoft-beveiligingsoplossingen, zoals Azure Active Directory, Microsoft 365 en Microsoft Defender, en het ondersteunt ook integratie met externe gegevensbronnen via API’s. Dit stelt organisaties in staat om een compleet beeld te krijgen van hun beveiligingsomgeving en snel te reageren op bedreigingen.

 

emblem

Azure Sentinel biedt ook geavanceerde analysemogelijkheden om bedreigingen te detecteren.

Het maakt gebruik van machine learning en gedragsanalyse om afwijkende patronen en verdachte activiteiten te identificeren die kunnen wijzen op een beveiligingsincident. Het kan ook automatische bedreigingsinformatie verzamelen van Microsoft Threat Intelligence en andere externe bronnen, waardoor beveiligingsteams sneller kunnen reageren op opkomende bedreigingen. Een ander belangrijk kenmerk van Azure Sentinel is de mogelijkheid om geautomatiseerde responsacties te configureren. Beveiligingsteams kunnen aangepaste playbooks maken die specifieke acties uitvoeren wanneer bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Dit kan bijvoorbeeld het isoleren van een besmet apparaat, het blokkeren van een verdachte gebruiker of het genereren van een waarschuwing voor het beveiligingsteam om handmatige interventie mogelijk te maken. Deze geautomatiseerde respons helpt organisaties om sneller te reageren op beveiligingsincidenten en de impact ervan te minimaliseren. Tot slot biedt Azure Sentinel ook uitgebreide rapportagemogelijkheden. Het genereert gedetailleerde rapporten en dashboards die inzicht geven in de beveiligingsstatus van een organisatie. Beveiligingsteams kunnen trends en patronen analyseren, prestatie-indicatoren bijhouden en rapporten genereren die voldoen aan regelgevings- en compliance vereisten.

 

emblem

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer details over Azure Security Information Event Management (SIEM ) Microsoft Dynamics365 Business Central en Kunstmatige intelligentie, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.

NEEM CONTACT OP!