• emblem

Forbes onderzocht Microsoft Dynamics 365 Business Central…

Het redactieteam van Forbes Advisor is onafhankelijk en objectief. De beoordelingen zijn gemaakt met behulp van strikte, gepubliceerde methodologieën en worden uitsluitend aangestuurd door het redactieteam, indien nodig in overleg met professionals uit de industrie. De journalistieke integriteit is de sleutel tot hun succes. Forbes onderzocht en vergeleek Microsoft Dynamic 365 Business Central met Oracle NetSuite OneWorld, SAP Business One Professional en Acumatica.

Voordelen:

Een van de beste eigenschappen is dat het kan worden geïmplementeerd in de cloud of als een on-premises oplossing. Het wordt geleverd met een mobiele app waarmee uw medewerkers onderweg hun tijd kunnen beheren, notities kunnen bijwerken en taken kunnen maken. Bovendien heeft het functies voor boekhouding en analyse waarmee gebruikers hun projecten kunnen beheren en een gedetailleerd overzicht krijgen van hun verkoop en project winstgevendheid. Het kan ook naadloos verbinding maken met alle Microsoft-producten.

Nadelen:

Microsoft Dynamics 365 is een uitgebreide oplossing, maar er zijn enkele nadelen. Een nadeel is dat het geen gratis abonnement biedt, dus u moet beslissen of u het na de gratis proefperiode wilt kopen. De kern van deze oplossing is een systeem dat gegevens, medewerkers en processen binnen uw organisatie kan koppelen tot één hub. Toch miste het CRM-functies, een nadeel voor verkoop- en marketingteams die leads door de verkooptrechter moeten krijgen en klantinteracties moeten beheren. De oplossing heeft integraties van derden met populaire toepassingen voor analyse, handel, financiën en HR. De software-integraties zijn echter alleen beschikbaar als add-on.

In het kort onderstaand de belangrijkste conclusies

emblem

Microsoft Dynamics 365 versus Oracle NetSuite OneWorld:

  • Oracle NetSuite OneWorld is een toonaangevend ERP-systeem net als bij Microsoft Dynamics 365 is de populariteit te danken aan de suite met tools voor boekhouding, magazijnbeheer, supply chain management en rapportage. Hoewel ERP van Oracle een van de best beoordeelde ERP-systemen is, biedt het geen on-premises implementatie. Dynamics 365 staat bekend om zijn sterke integratie met andere Microsoft-producten en de vertrouwde interface. NetSuite OneWorld staat daarentegen bekend om tegemoet te komen aan internationale zakelijke behoeften, inclusief ondersteuning voor meerdere valuta’s en talen.

Microsoft Dynamics 365 versus SAP Business One Professional:

  • Dynamics 365 en SAP Business One Professional bieden een breed scala aan functies, waaronder financieel beheer, supply chain management en HR-functionaliteiten. Het beschikt ook over cloud- en on-premises implementatie. Dynamics 365 is uitgerust met een moderne en intuïtieve gebruikersinterface die consistent is met het uiterlijk van de meeste Microsoft-producten. SAP Business One Professional heeft echter een iets traditionelere en complexere gebruikersinterface.

Microsoft Dynamics 365 versus Acumatica:

  • Acumatica is een ERP-systeem dat bekend staat om zijn aanpasbare workflows, automatisering en flexibiliteit. Samen met Oracle NetSuite OneWorld is Acumatica beperkt tot Cloud gebaseerde implementatie, wat een nadeel is voor grote organisaties die databases liever intern houden. Als onderdeel van de algemene functies biedt Acumatica een uitgebreide reeks functies voor salarisadministratie, CRM, rapportage, financieel beheer en inventaris.

Wilt u het volledige onderzoek van Forbes lezen dat is dan mogelijk via dit linkje. Microsoft Dynamics 365 ERP Review (2023) – Forbes Advisor

emblem

Meer informatie?

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?  Neem dan gerust contact met ons op voor meer details over Microsoft Dynamics365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.

NEEM CONTACT OP!