• emblem

    Empower uw Digitale Transformatie...

emblem

Het kan het moeilijk zijn om de juiste oplossing te kiezen voor uw bedrijf...

Of u nu Exact, SAP, AFAS of een ander ERP pakket gebruikt, u wilt misschien overstappen naar een ander ERP-systeem dat beter past bij uw bedrijf. Maar hoe kiest u uit de vele ERP-oplossingen die er zijn? Gelukkig hoeft u niet te verdwalen in het doolhof van mogelijkheden als u een duidelijk stappenplan volgt. Laat ons u voorstellen aan het E.M.P.O.W.E.R. proces. Dit proces helpt u om uw digitale transformatie te realiseren en uw digitaliseringsstrategie te prioriteren. U begint met het in kaart brengen van de problemen die u wilt oplossen en de bedrijfsresultaten die u wilt bereiken. Vervolgens besteedt u voldoende tijd aan het onderzoeken van de potentiële impact die een nieuwe cloud-ERP oplossing kan hebben op uw hele organisatie. Tot slot voert u een grondige behoefteanalyse uit die de specifieke functionaliteiten bepaalt die uw nieuwe ERP-systeem moet bieden om uw problemen effectief op te lossen. Zo kunt u uw keuzes verfijnen en u richten op oplossingen die aansluiten bij uw wensen.

emblem

Om een succesvolle digitale transformatie te realiseren, moet u rekening houden met de belangrijkste belanghebbenden van elke afdeling, zoals IT, CTO, CIO, financieel manager en operations manager. U moet hun uitdagingen en behoeften begrijpen, en nadenken over hoe uw nieuwe cloud ERP-oplossing kan schalen met uw bedrijf. U moet ook de impact van een nieuwe cloud ERP-oplossing op uw hele organisatie beoordelen. Dit omvat het onderzoeken en evalueren van aspecten zoals integraties, gegevenszichtbaarheid, toegankelijkheid, beveiliging en de naleving van wet en regelgeving. Om een grondig inzicht te krijgen in de behoeften van uw organisatie, kunt u samenwerken met een partner zoals Xiptra om u te helpen bij het Business Process Review (BPR)-proces, of u kunt een onafhankelijk bedrijf inhuren om het namens u uit te voeren.

Verandering managen…

Nadat u een strategie hebt opgesteld, moet u een leidinggevende aanstellen en een plan maken om verandering effectief te managen en acceptatie te bevorderen. Het is belangrijk dat elk teamlid zijn rol kent, de strategie begrijpt en weet hoe hij procesverbeteringen kan initiëren. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de veranderingspogingen mislukt door een gebrek aan voldoende leiderschap en slechte communicatie. Daarom moet u zorgen voor een duidelijke en consistente communicatie met alle betrokkenen, en eventuele weerstand of bezorgdheid aanpakken

emblem

Als u een nieuw ERP-systeem wilt aanschaffen, is het belangrijk om een goede leverancier te kiezen die aan uw behoeften voldoet. U kunt dit doen door onderzoek te doen en verschillende leveranciers te vergelijken. U kunt contact opnemen met enkele partners en hen om offertes vragen, zodat u prijzen, tijdlijnen en ondersteuning kunt vergelijken. U kunt ook casestudy’s, klantgetuigenissen en brancherapporten zoeken om te zien hoe andere bedrijven hebben geprofiteerd van de samenwerking met de leverancier. Zo krijgt u waardevolle inzichten en kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Bij het kiezen van een leverancier moet u letten op kenmerken zoals:

  • Ervaring – Kies een partner die veel ervaring heeft met migratie, zoals Xiptra, die sinds 2003 implementaties uitvoert.
  • Competentie – Kies een partner die erkend of bekroond is voor zijn prestaties, zoals Microsoft Competenties of B2B-prijzen.
  • Perspectief – Kies een partner die verschillende perspectieven kan bieden, zoals technologiebedrijven, die voordelen kunnen bieden op het gebied van fiscale prikkels, diversiteit, communicatie en financieel gewin.
  • Specifieke branche-expertise – Kies een partner die gespecialiseerd is in uw branche en uw uitdagingen begrijpt.
  • Technische ondersteuning en serviceniveau – Kies een partner die de juiste bedrijfsgrootte heeft om u de expertise en service te bieden die u nodig hebt om te groeien en uw complexe eisen te ondersteunen. Zoek een partner die elke klant met zorg behandelt en u niet als een nummer ziet.
emblem

Een moderne ERP-oplossing biedt u veel mogelijkheden om uw bedrijfsprocessen te verbeteren en uw doelen te bereiken. Om de juiste oplossing te kiezen, moet u eerst uw succescriteria definiëren op basis van de resultaten die u wilt behalen. Bij Xiptra kunnen we u helpen om uw processen in kaart te brengen en de essentiële functionaliteiten te identificeren die u nodig hebt om uw uitdagingen op te lossen. Of u nu uw toeleveringsketen, uw financiën of een ander aspect van uw bedrijf wilt optimaliseren, wij hebben de ervaring en het team om u te begeleiden.Om uw digitale transformatie te realiseren, moet u ook een sterke business case opstellen die het argument voor verandering ondersteunt. U moet zowel de zakelijke als de technologische impact benadrukken en alle relevante details geven over wat u kunt verwachten, het potentiële rendement op investering (ROI) en de verwachte tijdlijn. U moet ook uw team overtuigen van de waarde van digitale transformatie door hen meeslepende ervaringen te bieden die de acceptatie van nieuwe technologieën en processen bevorderen.

Uit onderzoek blijkt dat 76% van de leidinggevenden

het ermee eens is dat organisaties de ervaringen die technologie en mensen samenbrengen op een meer mensgerichte manier moeten herontwerpen. Daarom moet u uw team betrekken bij de strategie en de structuur die u introduceert en hen laten zien hoe ze hun werk efficiënter en effectiever kunnen doen. Tot slot moet u de ROI en financiële voordelen kwantificeren en een duidelijke tijdlijn en implementatieplan opstellen. Zo kunt u uw digitale transformatie succesvol uitvoeren en toekomstige groei verzekeren naarmate uw technologie en organisatie evolueren.

emblem

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?

Neem dan gerust contact met ons op over hoe we u kunnen helpen bij uw Digitale Transformatie of alles over Dynamics 365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.

NEEM CONTACT OP!