• emblem

    Het verschil tussen Microsoft Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 Finance & Operations.

emblem

Als uw bedrijf zich niet kan aanpassen aan de veranderende technologische economie, bestaat de kans dat u omzetgroei mis loopt en wellicht raakt u verstrikt in operationele problemen. Voor de meeste kleine tot middelgrote ondernemingen kan het een uitdaging zijn om de boekhouding, bedrijfsgegevens en klantenservice te beheren. Dat is waar ERP-platforms om de hoek komen kijken. Het kiezen van welk ERP-platform geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) kan echter een uitdaging zijn, gezien de verscheidenheid aan intrigerende opties welke beschikbaar zijn. Dynamics 365 Business Central combineert klant- en financieel beheer en is een Cloud gebaseerd platform. Aan de andere kant is Dynamics 365 Finance & Operations, voorheen Dynamics AX, een oplossing die zowel eenvoudige als geavanceerde financiële en boekhoudkundige eisen kan beheren en tegelijkertijd automatisering mogelijk maakt voor optimale efficiëntie Dus, welke kies je?

In dit artikel helpen we u onderscheid te maken In dit artikel helpen we u onderscheid te maken tussen Microsoft Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 Finance & Operations. Zo kunt u bepalen welke oplossing het beste bij uw past.

emblem

Dynamics 365 Business Central...

Met behulp van Dynamics 365 Business Central kunnen kleine tot middelgrote ondernemingen hun boekhouding, activiteiten, marketing, klanten ondersteuning en meer beheren vanuit één Cloud gebaseerd platform. Business Central biedt end-to-end zichtbaarheid, waardoor organisaties snel de status van hun bedrijf kunnen beoordelen. Enkele van de belangrijkste functies van Dynamics 365 Business Central zijn:

  • Flexibiliteit: Microsoft Business Central ondersteunt het aantal gebruikers dat uw bedrijf nodig heeft, waardoor er geen grenzen worden gesteld aan uw vermogen om vooruitgang te boeken.
  • Betaalbaarheid: In vergelijking met andere ERP-systemen op de markt is Microsoft Dynamics 365 Business Central sneller, betaalbaarder. Vanwege de open integraties en flexibiliteit kunnen bedrijven Microsoft-software vaak sneller implementeren dan met SAP, Oracle of een ander product dat niet zo gebruiksvriendelijk, aanpasbaar of geïntegreerd is.
  • Cloud gebaseerd platform: Zeer weinig opties op de markt hebben cloud beveiligingsmogelijkheden. Met Dynamics 365 BC is beveiliging van het grootste belang. Het helpt bedrijven bij het toewijzen van elke werknemer een andere beveiligingsfunctie, waardoor volledige bescherming van kritieke informatie wordt gegarandeerd.
emblem

Dynamics 365 Finance & Operations...

Dynamics 365 Finance & Operations is een alles omvattende tool voor financieel beheer die verschillende hulpmiddelen biedt om financiële processen te optimaliseren, rijkere financiële inzichten te verkrijgen en intelligente financiële keuzes te maken. Dynamics 365 Finance & Operations is geschikt voor grote bedrijven (250 gebruikers en meer)  dankzij de aanpasbare architectuur en robuuste functionaliteit. Dynamics 365 Finance & Operations biedt een verscheidenheid aan oplossingen om te helpen bij het optimaliseren van financiële processen en tegelijkertijd het financiële inzicht te vergroten. Ze omvatten:

  • Geavanceerde financiële bewerkingen: Dynamics 365 Finance & Operations biedt een verscheidenheid aan hulpmiddelen voor het beheren van financiën, waaronder debiteuren en crediteuren, het geconsolideerde grootboek, beheer van vaste activa, en financiële analyse en rapportage.
  • Geautomatiseerde financiële gegevens: Door financiële gegevens te automatiseren, verlaagt Dynamics 365 Finance & Operations de kans op fouten en verhoogt het de productiviteit. U kunt meer tijd besteden aan het nemen van strategische financiële beslissingen met behulp van geautomatiseerde financiële gegevens in plaats van handmatige methoden.
  • Wereldwijde financiële wettelijke naleving: Dynamics 365 Finance and Operations kan grote bedrijven helpen bij het naleven van nationale en internationale financiële normen en voorschriften, zoals GAAP en SOX. Het heeft oplossingen voor financieel beheer die helpen bij het automatiseren van wettelijke nalevingsprocedures.
emblem

Dynamics 365 Business Central is de oplossing voor het MKB.

Veel kleine en middelgrote bedrijven vinden het moeilijk om software, systemen en procedures succesvol met elkaar te verbinden. Erger nog, het vinden van een betaalbare, gebruiksvriendelijke en schaalbare oplossing om te implementeren kan een ontmoedigende taak zijn. De hulpprogramma’s voor analyse en bedrijfsinformatie in Dynamics 365 Business Central helpen kleine bedrijven beter te begrijpen hoe hun activiteiten vorderen en waar verbeteringen nodig kunnen zijn. Op deze manier kunnen MKB-eigenaren de financiën van hun bedrijf beter beheren, hun verkoopteam automatiseren, projecten beheren en hun human resources beheren.

Opvallend is dat Dynamics 365 Business Central steeds meer bij grote ondernemingen wordt ingezet, de reden hiervoor is dat deze bedrijven bereid zijn slimmer om te gaan met hun bedrijfsprocessen en deze willen aanpassen om dichter bij de standaard te blijven.

Dynamics 365 Finance & Operations beter is voor echt grotere ondernemingen.

Dynamics 365 Finance and Operations is een uitgebreide oplossing voor bedrijven die verbeterde functionaliteiten en schaalbaarheid nodig hebben, omdat deze is ontwikkeld voor grote bedrijven en organisaties met gecompliceerde structuren. De uitgebreide functies, supply chain management functies, boekhoudkundige en financiële functies, wereldwijde capaciteit, productie opties en bedrijfsanalyses maken het een betrouwbare oplossing voor bedrijven die geavanceerde ERP-mogelijkheden nodig hebben. Bovendien is het een veel duurdere oplossing voor het MKB. Dit komt door een groot verschil in implementatieduur en omdat alles vanuit één centrale database geregeld dient te worden.

emblem

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?

Neem dan gerust contact met ons op over hoe u onderscheid kunt maken tussen Microsoft Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 Finance & Operations of alles over Dynamics 365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.

NEEM CONTACT OP!