• emblem

  Overbrug de kloof tussen data en beslissingen...

emblem

Power BI en Power Apps zijn krachtige tools van Microsoft wat zijn de voordelen...

Power BI en Power Apps zijn krachtige tools van Microsoft die organisaties helpen bij het verzamelen, analyseren en visualiseren van gegevens, evenals het bouwen van aangepaste apps zonder diepgaande programmeer kennis. Doe meer met minder met behulp van een end-to-end BI-platform om één bron van waarheden te creëren, meer krachtige inzichten te verkrijgen en deze naar impact te vertalen. Power Apps is een platform van Microsoft waarmee processen binnen een organisatie  gedigitaliseerd én vereenvoudigd kunnen worden. Door middel van Power Apps kunnen namelijk gebruiksvriendelijke applicaties ontworpen worden, die gekoppeld kunnen worden aan verschillende databronnen vanuit uw organisatie. Op deze manier kan Power Apps uw organisatie uitstekend ondersteunen bij het efficiënter inrichten en digitaliseren van bedrijfsprocessen, zodat de productiviteit verhoogd kan worden.

emblem

Hier zijn de voordelen van Power BI:

 • Gegevensvisualisatie en Analyse: Power BI stelt gebruikers in staat om complexe gegevenssets om te zetten in overzichtelijke en interactieve dashboards en rapporten. Met intuïtieve sleep-en-plaats functionaliteiten kunnen gebruikers snel inzicht krijgen in hun gegevens en trends identificeren.
 • Realtime Dashboards: Een van de krachtigste functies van Power BI is het vermogen om realtime gegevens te visualiseren. Dit is essentieel voor organisaties die snel beslissingen moeten nemen op basis van de meest recente informatie. Realtime dashboards geven een direct overzicht van de huidige status en prestaties.
 • Dataconnectiviteit: Power BI biedt uitgebreide connectiviteit met verschillende gegevensbronnen, waaronder cloudservices, databases, Excel-spreadsheets en lokale bestanden. Hierdoor kunnen gebruikers gegevens eenvoudig importeren en integreren vanuit diverse bronnen, waardoor een holistisch beeld ontstaat.
 • Self-Service BI: Met Power BI wordt de afhankelijkheid van IT-afdelingen verminderd omdat gebruikers met weinig technische kennis zelf rapporten en dashboards kunnen maken. Dit bevordert een cultuur van self-service business intelligence, waarin teams sneller en flexibeler kunnen reageren op veranderende zakelijke behoeften.
 • AI en Machine Learning : Power BI integreert AI- en machine learning-mogelijkheden om geavanceerde analyses uit te voeren. Dit omvat voorspellende modellering, clustering en andere geavanceerde analysefuncties die organisaties helpen om diepgaande inzichten uit hun gegevens te halen en toekomstige trends te voorspellen.
 • Delen en Samenwerken: Power BI maakt het eenvoudig om rapporten en dashboards te delen met anderen binnen en buiten de organisatie. Dit kan worden gedaan via beveiligde links, ingebedde rapporten op websites en integratie met andere Microsoft 365-tools zoals Teams. Samenwerking wordt gestimuleerd door de mogelijkheid om opmerkingen en annotaties toe te voegen.
emblem

Hier zijn de voordelen van Power Apps:

 • Snelle App-ontwikkeling: Power Apps stelt gebruikers in staat om zonder diepgaande programmeer kennis aangepaste zakelijke apps te bouwen. Het platform maakt gebruik van een visuele ontwerptaal die bekend is bij mensen die werken met Microsoft Office-software, waardoor de leercurve wordt verkort.
 • Verbinding met Gegevens: Power Apps kan eenvoudig worden geïntegreerd met verschillende gegevensbronnen, waaronder SharePoint, SQL Server, en zelfs externe web diensten. Hierdoor kunnen gebruikers gegevens uit diverse bronnen centraliseren en gebruiken om dynamische apps te bouwen.
 • Mobiele Apps: Het is mogelijk om mobiele apps te bouwen met Power Apps, waardoor gebruikers toegang hebben tot bedrijfsgegevens en functionaliteiten vanaf elk apparaat. Dit bevordert mobiliteit en flexibiliteit, wat vooral belangrijk is in een steeds meer gedigitaliseerde wereld.
 • Workflow automatisering: Power Apps kan worden geïntegreerd met Power Automate (voorheen bekend als Microsoft Flow) om workflows te automatiseren. Dit betekent dat repetitieve taken en processen geautomatiseerd kunnen worden, wat de efficiëntie verhoogt en fouten vermindert.
 • Schaalbaarheid en Aanpassingsvermogen: Power Apps is schaalbaar en kan groeien met de behoeften van een organisatie. Het ondersteunt zowel eenvoudige als complexe apps en biedt mogelijkheden voor uitgebreide aanpassingen, inclusief integratie met externe API’s en services.
 • Veiligheid en Compliance: Microsoft Power Platform, waaronder Power Apps, voldoet aan strenge beveiligings- en compliancestandaarden. Organisaties kunnen de toegangscontrole beheren, gegevenscodering implementeren en voldoen aan branche- en regelgevingsnormen.
emblem

Onze ervaring is dat Power BI en Power Apps organisaties een uitgebreide en samenhangende benadering van gegevensbeheer, analyse en app-ontwikkeling aanbied. Ze stimuleren self-service mogelijkheden, verhogen de wendbaarheid van bedrijfsprocessen en dragen bij aan een datagestuurde en efficiënte organisatie. En dat alles voor u vanuit de cloud.

MEER INFORMATIE?

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?  Neem dan gerust contact met ons op voor meer details over Microsoft Dynamics365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.

CONTACT