• emblem

    Veel gestelde vragen over Microsoft Dynamics365

Wat kost Microsoft Dynamics365 Business Central en wat zijn veel gestelde vragen?

Voor de veel gestelde vragen over Dynamics 365 Business Central presenteert Xiptra de onderstaande vragen gemaakt om u de antwoorden te geven die u nodig hebt over onderwerpen als Microsoft Dynamics365 Business Central en de Microsoft-cloud.

emblem

Wat is Dynamics 365 Business Central?

Dynamics 365 Business Central is een alles-in-één oplossing voor bedrijfsbeheer die eenvoudig te gebruiken is en aan te passen aan de behoeften van uw organisatie. Het is wat gewoonlijk een ERP-oplossing (Enterprise Resource Planning) wordt genoemd en is ontworpen om al uw bedrijfsprocessen te dekken, van financiën tot inkoop, magazijnbeheer tot algemene rapportage.

Hoe is Dynamics 365 Business Central gerelateerd aan Dynamics NAV?

Dynamics 365 Business Central is slechts de nieuwe naam voor Dynamics NAV. De update van het merk Dynamics NAV heeft de naam en ook de technologie eronder gewijzigd, waarbij C/AL-code volledig is vervangen door AL vanaf Business Central versie 15. We hebben ook helemaal afscheid genomen van de Windows-client, omdat de moderne clients (web, tablet, mobiel en Outlook) voorrang hebben. De look en feel van het product zijn anders: modern met belangrijke informatie gemarkeerd voor elke gebruiker bovenaan het rollencentrum. Zoals altijd het geval is geweest met dit product, blijft de kernfunctionaliteit hetzelfde en wordt deze alleen verbeterd naarmate de tijd vordert.

Ik heb Dynamics NAV – hoe kan ik upgraden naar Dynamics 365 Business Central?

Alle bedrijven vragen zich af wanneer ze hun ERP-oplossing moeten upgraden. Dynamics NAV is niet anders. Het upgraden van Dynamics NAV naar Dynamics 365 Business Central is iets waartoe noch Microsoft noch Xiptra u ooit zal dwingen. Xiptra zal uw oplossing altijd ondersteunen, ongeacht de leeftijd.

Kan ik wijzigingen aanbrengen in de manier waarop Dynamics 365 Business Central werkt?

Ja ! Business Central kan worden gewijzigd door ‘extensies’. Extensies zijn kleine stukjes code die aansluiten op de kern oplossingscode om de manier waarop deze werkt te veranderen. Hiermee kunnen ontwikkelaars wijzigingen aanbrengen in uw oplossing, zelfs als deze wordt gehost in een openbare omgeving, zonder dat dit van invloed is op alle andere systemen die in dezelfde omgeving worden gehost. Als je kijkt naar de Erp-markt van concurrenten, zoals SAP of Exact, is er niets anders op afstand zoals dit. Met extensies heeft Microsoft het ultieme ‘Software as a Service Platform’ (SaaS) geleverd dat u kunt aanpassen aan uw bedrijf.

Kan ik invoegtoepassingen voor Dynamics 365 Business Central aanschaffen?

Ja! Microsoft heeft een online marktplaats ontwikkeld waar u beproefde add-on-extensies kunt kopen om naadloos samen te werken met uw Dynamics 365 Business Central-oplossing.

Naast  deze AppSource heeft Xiptra ook een reeks extensies die door Companial zijn ontwikkeld om het gedoe uit uw dagelijkse taken te halen; van rapportage tot productiviteit en maatwerk, deze add-ons geven u uitgebreide veelzijdigheid van uw systeem en maken het leven zoveel gemakkelijker!

Hoeveel kost Dynamics 365 Business Central?

Microsoft Dynamics365 Business Central kost u minder als 3 kopjes koffie per dag voor u en medewerkers. U kunt Business Central op twee niveaus aanschaffen: Essentials en Premium – Premium biedt eenvoudig een extra functionaliteitslaag voor productie- en service orderbeheer.

  1. Dynamics 365 Business Central Essentials kost € 65,50 per gebruiker per maand.
  2. Dynamics 365 Business Central Premium wordt in rekening gebracht vanaf € 93,60 per gebruiker per maand.

Hoe wordt Business Central in rekening gebracht?

Dynamics 365 Business Central wordt in rekening gebracht op basis van een abonnement op jaarbasis en per gebruiker per maand. Dynamics 365 Business Central-gebruikersabonnementen classificeren gebruikers in twee typen, ‘volledige gebruikers’ en ‘extra gebruikers’.

Volledige gebruikers: Deze gebruikers zijn degenen wiens werk het gebruik van de functierijke functionaliteit van bedrijfstoepassingen vereist. Voorbeelden van volledige gebruikers zijn verkopers, vertegenwoordigers van de klantenservice, financiële medewerkers, controllers en supply chain managers. Deze gebruikers zijn in het verleden ook wel aangeduid als ‘Pro’ gebruikers of ‘Power’ gebruikers.

Gebruikers van teamleden: Deze gebruikers vertegenwoordigen vaak een aanzienlijk percentage van de gebruikers in een organisatie en kunnen gegevens of rapporten van line-of-businesssystemen verbruiken, lichte taken zoals tijd- of onkosteninvoer en HR-recordupdates voltooien of zwaardere gebruikers van het systeem zijn, maar geen volledige gebruikersmogelijkheden vereisen.

Hoe kan ik Dynamics 365 Business Central instellen?

Microsoft biedt geen consultancy, maar maakt gebruik van een breed scala aan partners, zoals Xiptra, die u kunnen helpen bij het instellen van uw Dynamics 365 Business Central-systeem. Deze partners kunnen u net zoveel ondersteuning bieden bij het opzetten van uw oplossing, afhankelijk van de complexiteit van uw vereisten en de mate van systeemaanpassing die u nodig heeft.

Wat is de Microsoft-cloud?

De cloud van Microsoft (ook bekend als Microsoft Azure) is een set cloudservices waarmee u toepassingen (zoals Dynamics 365 Business Central) op een wereldwijd netwerk kunt bouwen, beheren en implementeren met behulp van vertrouwde hulpprogramma’s. De cloud van Microsoft geeft u de gemoedsrust dat uw toepassingen worden gehost in een omgeving die voldoet aan uitgebreide nalevingsnormen (inclusief GDPR) en wordt beschermd door de ongeëvenaarde beveiligings- en privacy normen van Microsoft. De Microsoft-cloud kan worden gebruikt om Business Central te leveren, zowel als Software as a Service (SaaS) als via een beheerde of privé cloud configuratie (PaaS), afhankelijk van uw behoeften.

Kan ik Dynamics 365 Business Central hosten in mijn eigen cloud?

Ja, absoluut. U kunt Dynamics 365 Business Central hosten op uw eigen servers, in uw eigen privé cloud (bijvoorbeeld Azure), in een privé cloud die wordt geleverd door een Microsoft-partner zoals Xiptra (ook in Azure), of in de openbare cloud versie van Dynamics 365 Business Central van Microsoft. Dynamics 365 Business Central is ontworpen om hand in hand te werken met de toepassingen in de rest van de Microsoft-cloud. Het maakt deel uit van de volgende generatie bedrijfsapplicaties die zijn gebouwd om mensen, producten en gegevens te verbinden door middel van naadloze integratie, silo’s tussen afdelingen te doorbreken en een 360-gradenbeeld van uw klanten en activiteiten weer te geven.

Hoe past Power BI bij Dynamics 365 Business Central?

Power BI is een kant-en-klare tool voor gegevensvisualisatie, wat betekent dat er veel geweldige uitziende afbeeldingen en dashboards zijn die uw gegevens vertegenwoordigen. Met Power BI krijgt u toegang tot een reeks standaard rapportagesjablonen en de mogelijkheid om rechtstreeks verbinding te maken met Dynamics 365 Business Central om uw eigen rapporten en dashboards te maken.

Hoe werkt Microsoft365 met Dynamics 365 Business Central?

Microsoft365 is inmiddels bekend bij de meeste bedrijven en helpt organisaties bij het soepel uitvoeren van hun dagelijkse taken met hulpprogramma’s om te helpen bij samenwerking, beveiliging, analyse en mobiele toegang, ongeacht waar u bent of welk apparaat u gebruikt. Dynamics 365 Business Central integreert naadloos met Microsoft365 en verenigt uw bedrijf als nooit tevoren!

Wat gebeurt er met Dynamics CRM in de nieuwe wereld?

Business Central heeft ingebouwde CRM, waardoor uw verkoopteam kan worden beheerd en uw serviceteam cases kan afhandelen. Microsoft Dynamics 365 Sales en Dynamics 365 Marketing zijn naadloos geïntegreerd in Business Central, zodat u de volledige, rijke functionaliteit van deze systemen kunt ervaren met behoud van één systeem voor uw informatie.

We houden van het Dynamics 365 Business Central- en Dynamics NAV-product, het is alles waar we ons op richten! Onze focus geeft ons een heel duidelijk, gemeenschappelijk doel en onze passie trekt geweldige mensen aan die hetzelfde voelen. Elk van onze technische, klanten ondersteunings- en verkoop medewerkers is gepassioneerd over deze fenomenale Microsoft technologie niet alleen een beetje maar obsessief! Zozeer zelfs dat we sinds Navision versie 1.0 met Dynamics 365 Business Central en Dynamics NAV hebben gewerkt, waardoor we een van de beste partners in Nederland zijn.

WILT U HIER NOG MEER OVER WETEN?  Neem dan gerust contact met ons op voor meer details over Microsoft Dynamics365 Business Central, meningen van klanten, voorbeelden van reële integraties, gerelateerde artikelen, enz.